Kako funcionira infracrvena toplinska tehnika

Soba - grijanjeInfracrveno zračenje – što je to?

Nakon dugog puta kroz hladni svemir toplina sunca stiže do površine zemlje. To je moguće samo zato jer sunce, pored vidljivog svjetla, zrači i elektromagnetske valove ispod (lat.: infra) vidljivog crvenog područja. Kada infracrveni valovi padnu na primjer na ljudsku kožu tada molekule započinju vibrirati i oslobađaju energiju koja nas lagodno grije. Kao i vidljivo svijetlo ljudsko tijelo je prilagođeno prihvaćanju točno ove vrste zraka.

Eficijentno grijanje

Klasična grijača tijela imaju slabu točku: oni zagrijavaju okolni zrak samo u ograničenom području i tako dolazi do cirkulacije zraka i podizanja mikro prašine. INFRAVAL paneli predaju toplinsku energiju direktno na zid i druge površine čvrstih tijela gdje se duže zadržava tj. pohranjuje. Rezultat su suhi zidovi na kojima nema vlage i plijesan ostaje bez šanse. Klima u prostoriji je izjednačena i zdravija.

Fleksibilno postavljanje

Infracrveni paneli ne samo da štede veliku količinu energije nego i puno posla jer su vrlo jednostavni za instaliranje i ne trebaju održavanje. Prozračivanje i popravci sustava za grijanje su prošlost. Potrebno je samo pronaći odgovarauće mjesto na zidu ili stropu i priključak za struju.

Zdravo grijanje

Kao što je priroda predvidjela čovjek regulira toplinu tijela preko kože. Stoga naš imunski sustav reagira vrlo pozitivno na infracrvene zrake jer nam daju osjećaj kao kad uživamo u sunčanom danu i zagrijavaju nas podjenako od glave do pete.

Razlike u sustavima grijanja:

Infracrveno grijanjeINFRAVAL infracrveni paneli

Tijela i zidovi ostaju suhi i zrače toplinu u prostor. Infracrvena toplina djeluje pozitivno na imunski sustav. Povoljni u nabavi i štedljivi u radu.

Konvekcijsko grijanje

Vlažan zrak može prouzročiti plijesan i uništava građevinu. Cirkulirajući zrak u prostoriju podiže prašinu. Temperaturna razlika u prostoriji potiće strujanje zraka.

Pitanja i odgovori - sve što trebate znati o infracrvenom grijanju i INFRAVAL panelima

INFRAVAL paneli su ispitani od TÜVa u Njemačkoj.

Certifikati

Podijeli ovaj sadržaj

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Termometri za HACCP

 

Termometri

HACCP prospekt <<< klikni

Data Loggeri za temperaturu

Microlite - povoljan data logger za temperaturu

data logger
PROSPEKT<<< klikni

TFA katalog 2013

Hanna Checker!

prvi low cost digitalni testeri za vodu

Checker
www.prochecker.hr

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.